Nyúl mustármártással és szalonnával

Hozzávalók:

4 teáskanál vaj
2 mogyoróhagyma, apróra vágva
1 csipet szegfűszeg 
fokhagyma, apróra vágva
fehérbor
200 ml főzőtejszí

100ml csirke alaplé

só,bors

4 nyúl comb (nagy)

8 füstölt szalonna 

2 evőkanál Dijon mustár

250 g ceruzabab

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 180 ° C 

Dobj egy kiskanál vajat egy rozsdamentes  serpenyőbe, és hagyjuk megolvadni közepes lángon. Adjuk hozzá a mogyoróhagyma, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és szekfűszeget, 30 másodpercig , rázogassuk a serpenyőt az egyenletes eloszláshoz, majd adjunk hozzá egy jó löket fehérbort.

Forraljuk fel, hadjuk a bort félig elpárologni, majd öntsük fel a csirkelaplével, majd ezt is félig visszaforraljuk.

Adjuk hozzá a tejszínt sóval borssal ízesítjük, közepes lángon főzzük, amíg enyhén besűrűsödik - ez körülbelül 5 percet vesz igénybe. Ha kész tegye félre.

A nyúl sütéséhez tegyünk egy kiskanál vajat és egy löket oliva olajat egy öntöttvas edénybe. Melegítsük fel, majd a nyúl combot sóval és borssal bedörzsöljük, majd a serpenyőbe tesszük. Süssük közepes lángon, sütés közben a combokat gyakran forgassuk míg aranybarna színt kapnak.

Helyezzük az edényt a sütőbe, és süssük 10 percig, amíg a nyúl átsül.Vegyük ki a sütőből,tartsa melegen és helyezze a szalonnát egy serpenyőbe,süssük ropogósra, majd hagyja pihenni meleg helyen.

Tegyük a babot egy serpenyőbe, egy két kiskanál vajjal, alacsony lánog felolvasztjuk és pároljuk. Közben melegítsük fel a mártást, amíg át nem melegszik, majd habarjuk  be a mustárral,ne főzzük tovább,hogy a mustár íze élénk maradjon.

Tálalás: Öntsünk  a mártásból egy tányérra,helyezzük rá a babot majd a tetjére ültetjük a megsült nyúl combokat végül megkoronázzuk a ropogós szalonnával. 






Prémium Rabbit Culinaris Kft.
Minden jog fenntartva 2019
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el