Nyúl mustármártással és szalonnával
Hozzávalók:

4 teáskanál vaj
2 mogyoróhagyma, apróra vágva
1 csipet szegfűszeg
fokhagyma, apróra vágva
fehérbor
200
ml főzőtejszí
100ml csirke alaplé
só,bors
4 nyúl comb (nagy)
8 füstölt szalonna
2 evőkanál Dijon mustár
250 g ceruzabab
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 180 ° C
Dobj egy kiskanál vajat egy rozsdamentes serpenyőbe, és hagyjuk megolvadni közepes lángon. Adjuk hozzá a mogyoróhagyma, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és szekfűszeget, 30 másodpercig , rázogassuk a serpenyőt az egyenletes eloszláshoz, majd adjunk hozzá egy jó löket fehérbort.
Forraljuk fel, hadjuk a bort félig elpárologni, majd öntsük fel a csirkelaplével, majd ezt is félig visszaforraljuk.
Adjuk hozzá a tejszínt sóval borssal ízesítjük, közepes lángon főzzük, amíg enyhén besűrűsödik - ez körülbelül 5 percet vesz igénybe. Ha kész tegye félre.
A nyúl sütéséhez tegyünk egy kiskanál vajat és egy löket oliva olajat egy öntöttvas edénybe. Melegítsük fel, majd a nyúl combot sóval és borssal bedörzsöljük, majd a serpenyőbe tesszük. Süssük közepes lángon, sütés közben a combokat gyakran forgassuk míg aranybarna színt kapnak.
Helyezzük az edényt a sütőbe, és süssük 10 percig, amíg a nyúl átsül.Vegyük ki a sütőből,tartsa melegen és helyezze a szalonnát egy serpenyőbe,süssük ropogósra, majd hagyja pihenni meleg helyen.
Tegyük a babot egy serpenyőbe, egy két kiskanál vajjal, alacsony lánog felolvasztjuk és pároljuk. Közben melegítsük fel a mártást, amíg át nem melegszik, majd habarjuk be a mustárral,ne főzzük tovább,hogy a mustár íze élénk maradjon.
Tálalás: Öntsünk a mártásból egy tányérra,helyezzük rá a babot majd a tetjére ültetjük a megsült nyúl combokat végül megkoronázzuk a ropogós szalonnával.